was successfully added to your cart.
Echilibru personal

Echilibru personal

Sare pe ranile deschise ale relatiilor – Consecinte

 

Spuneam la finalul primei parte a articolului, Sare pe ranile deschise ale relatiilor – STARE DE FAPT ca este cea mai grava si grosolana greseala sa ne aruncam cu disperare la urmatorul partener/partenera dupa ce o alta relatie s-a incheiat. Spuneam ca este nevoie de ceva timp ca sa ne repunem in echilibru, sa ne digeram reziduurile emotionale, asa incat, sa fim curati energetic si echilibrati emotional atunci cand intram sau cautam o alta relatie.

Samani Q'Eros in ceremonie

Samani Q’Eros in ceremonie

 

 

Cand vorbesc despre acest proces de curatare, samanii ii spun “sa digeram hucha” – se citeste hucea. Hucha este energia grea, stagnanta ce rezulta in mod natural in urma oricarui proces, este un reziduu. Ca sa avem o imagine mai clara, dau cateva exemple: cenusa care ramane in urma arderii lemnului, reziduurile rezultate in urma digestiei, surplusul de material rezultat in urma stunjirii unei piese, etc.

 

Orice proces produce:

  • “sami”, energia usoara, luminoasa, cea care ne este de folos, ne hraneste;
  • “hucha”, energia grea, stagnanta, reziduul, surplusul de care nu mai avem nevoie;

Nota: termenii “sami” si “hucha” vin din limba quechua (checiua), limba populatiei Q’Eros, limba vechilor incasi, copii Soarelui. Sami inseamna nectar iar hucha inseamna mancare.

Este important sa intelegem ca hucha nu este “rea” ci este o forma de energie care nu se afla in locul potrivit si care produce blocaje. Este doar energie si atat. Dar, aidoma unei case pe care o curatam, o aspiram, o spalam si o stergem de praf, aruncam gunoaiele, pentru ca statul nostru in acel spatiu sa ne reconforteze, la fel si hucha din campul nostru energetic, emotional, mental si fizic, este nevoie sa fie indepartata. La fel cum ne facem zilnic dus si ne spalam e dinti.

Si inca un amanunt semnificativ. Ce este hucha pentru cineva/ceva, pentru altcineva/altceva este sami! Sa dau un exemplu: gunoiul de grajd de la animale, miroase urat si infecteaza locul. DAR, acelasi gunoi de grajd, lasat la macerat suficient timp devine compost si este cel mai bun ingrasamant natural pentru pamant. Il face roditor, plantele cresc viguroase si sanatoase, ca sa nu mai vorbim de gust si de nutrientii exceptionali pentru cine le consuma!

Cel mai mare digerator de hucha este mama Pamant, dar subliniez, mediul natural. Ori, in orase, betoane, asfalt, sticla, otel, etc … nu se dreneaza hucha care se acumuleaza clipa de clipa … Si te intreb pe tine, cititorule, in ce mediu ne ducem existenta? Dar, revin la exemplele sugestive. Lasa un excrement pe beton si un altul pe pamant. Daca trecem pe langa ei dupa cateva zile, cum arata unul si cum arata celalat? Rog sa fiu iertata pentru acest exemplu, dar este unul foarte comun in oras … la tot pasul … Si nu este singura “sursa” de hucha. Te las pe tine sa faci o lista de alte surse de hucha.

Atat mai amintesc: oamenii, prin procesele de gandire, indiferent de gandire, sunt generatoare constante de hucha. Daca insa acele ganduri sunt si de joasa frecventa (suferinta, ura, razbunare, depresie, jale, etc), hucha are cu totul alt aspect si consistenta. Cine are perceptii simte instinctiv cand trece pe langa un om macinat interior de asemenea vibratii. Este o vibratie foarte joasa, care te bruiaza, iti perturba starea de bine, simti cum te suge de energie. Ce trebuie sa intelegi este ca acel om este un om aflat in suferinta, iar campul lui energetic cauta sa se spele de reziduuri, cu “apa” mai curata de la vecini. Se intampla asa pentru ca nu stie sau uita sa se conecteze la cea mai pura si nelimitata sursa de “apa”, cea a soarelui, cea a Tatalui Ceresc, a mamei Pamant si sa se echilibreze de acolo. Este un fenomen de vampirism inconstient.

Energie solara gratuita si nelimitata

Energie solara gratuita si nelimitata

Conectare cu adevaratele surse de energie

Conectare cu adevaratele surse de energie

Mediul natural ne curata de hucha

Mediul natural ne curata de hucha

Apa care purifica

Apa care purifica

Asadar, sa mergem mai departe cu povestea noastra …

CONSECINTE

Cata vreme nu ne dam ragazul de a ne digera reziduurile emotionale, cata vreme nu ne acordam timpul ca sa ne reechilibram, cand ne aruncam in acest fel asupra urmatoarei victime, nu facem decat sa taram la nesfarsit si din greu un gunoi intrat de mult in puterfactie, care ajunge sa cangreneze treptat-treptat, intreaga societate! Ceea ce vedem pe strazile oraselor nu-i decat o reflectare a gunoiului emotional pe care il taram dupa noi, iar felul in care pangarim si distrugem pamantul care ne sustine si ne hraneste, este oglinda a ceea ce facem unii cu ceilalti.

O reflectare a gunoiului emotional ...

O reflectare a gunoiului emotional

O alta reflectare a gunoiului emotional

… a nepasarii …

Si alta reflectare a gunoiului emotional, a nepasarii si pasarii responsabilitatii ...

… a pasarii responsabilitatii …

Nu este in regula nici sa ne reprimam experientele, trecand a “n”-a oara “peste”, pentru ca, nu-i asa?, suntem baietei/fetite mari si nu mai este timp sa ne mai plangem de mila. Nu este ok nici sa ne amortim simturile si emotiile, sa construim ziduri de jur imprejurul nostru si sa baram orice alta posibila sansa la resuscitare pentru ca in acest fel ne-am semnat actul de deces din punct de vedere afectiv-emotional. Devenim niste morti vii, carcase ambulante printr-o lume fantomatica.

Sa fie clar. Prin ceea ce scriu nu doresc un razboi intre sexe ci doresc sa ne trezim cu toti si sa cream constienti acea lume a echilibrului si armoniei, o lume a Iubirii si Compasiunii, a cooperarii si reciprocitatii.

Ceea ce doresc draga femeie si iubite barbat, este sa aduc in fata constientei tale, ceea ce co-cream inconstienti, amandoi, sa ne trezim si constient sa alegem altceva, care cu adevarat construieste, hraneste si nu distruge.

Ceea ce rezulta din situatiile descrie, este o lume de “zombie”, oameni anonimi, fara chip, fara suflet si fara inima, care se hranesc precum descompunatorii, din reziduurile emotionale ale celor din jur, cand, de fapt, adevarata sursa de alimentare este lumina iubirii si compasiunii. O lume de oameni-taratoare, nefericiti, vlaguiti si inraiti unii impotriva celorlalti, divizata in tabere, pusi parca sa se razbune unii pe ceilalti, fie si inconstient. O lume a revoltei si conflictelor. O lume haotica si dezbinata, dominata de frica si suspiciune, extrem de usor de manipulat emotional. O lume a dezradacinatilor, a nepasarii si a izolarii, cata vreme oamenii si-au uitat motivatia autentica a vietii, aceea de “A FI”, “a trai”, si nu “a avea”.

Fiecare dintre noi contribuie inconstient cu picatura proprie la acest tablou sinistru. Cand se atinge masa critica la un moment dat, cand se umple paharul, situatia scapa de sub control si devenim martori sau mai tragic, participanti, la evenimente socante …

Toate aceste situatii sunt exemple de vampirism energetic. Ne furam reciproc energia vitala si ne secatuim cel mai pretios rezervor, care ne alimenteaza insasi VIATA: rezervorul de IUBIRE.

Ajungem sa somatizam in corp toate simptomele lipsei de iubire: suflet gol, vid emotional, dureri musculare si osoase, oboseala cronica, epuizare fizica, psihica si emotionala, amortirea simturilor, insomnii sau dimpotriva, nevoia de a dormi in excces, depresii, atacuri de panica, boli auto-imune, programe violente de auto-distrugere, accidente, acnee, eruptii cutanate, astm, probleme ginecologice sau andrologice, infertilitate, femei care nu-si doresc copii, barbati si femei care-si abandoneaza familiile, workaholism, tendinte sinucigase, izolare, anxietate, frustrati, furii, ura, invidie, probleme de greutate corporala, deficiente ale sistemului imunitar, anchilozari, noduli ganglionari, dependente de droguri, alcool, tutun, medicamente, munca, sex, samd. Cutia Pandorei revarsata …

Anda Ciobanu - sare pe ranile deschise ale relatiilor 2 - 32Lipsa de iubire scade imunitatea. Cel care regleaza imunitatea in corp este Timusul (Tymos in greaca inseamna „forta de viata”), o glanda endocrina aflata in spatele sternului … in aria chakrei inimii … Oare sa fie o “intamplare”? Toate emotiile sunt prezente in inima, cea care comunica creierului starea de fapt iar acesta comanda hormonii echivalenti starilor traite. Prin vecinatatea Timusului cu inima, emotiile influenteaza direct sistemul imunitar. Asa se face ca hormonii de stress ne invadeaza organismul, devorandu-l la propriu, paralizand procesele de vindecare si regenerare celulara. Astfel, imbatranim inainte de vreme. Astfel, corpul devine acid iar bolile se instaureaza cu tot mai multa usurinta.Anda Ciobanu - sare pe ranile deschise ale relatiilor 2 - 31

Femeile “se imbolnavesc” de HPV, presupus a fi cauza cancerului de col uterin, sunt depistate cu de tot felul de noduli la sani sau cu probleme ginecologice. Aflam de cancere galopante sau sindroame incurabile. Si nu numai ele …

… cand, de fapt, totul se rezuma la convingerile pe care le avem sau pe care ni le-am format traversand experienta dupa experienta, una mai nefericita decat cealalta.

Si daca barbatii sunt neinteresati de ceea ce se intampla cu partenerele lor, viata ii face, poate, mai sensibili prin ceea ce se intampla cu fiicele, surorile sau mamele lor (filiatia de sange). Asta se intampla pentru ca suntem interconectati mult mai mult decat credem. Sistemul, legea divina, cauta sa echilibreze lucrurile. Daca nu acorzi atentie acolo unde trebuie, ca sa iti corectezi atitudinea si convingerile, el te obliga sa acorzi atentie acolo unde doare mai rau! Nu acorzi timp si atentie acolo unde este locul tau, vei pierde mult mai mult timp, energie, bani, emotii acolo unde doare mai tare!

Degeaba se recurge la medicatie, la interventie chirurgicala! Nu aceasta este solutia! Reprezinta o solutie cand deja situatia este atat de critica incat este ultima zvacnire a sperantei ca se mai poate carpi ceva … Se poate drege si sa fie de durata doar in momentul in care lucrurile ajung sa ne „trezesca”. Ne doare atat de mult si ne zguduie atat de tare incat ne fac sa ne punem intrebari si sa cautam/asteptam raspunsurile intr-o stare de maxima PREZENTA!

Aceste interventii se pot transforma in adevarata calatorie de reintregire a sufletului nostru. Cand ne dam seama ca drumul pe care am mers pana atunci ne-a ruinat si ca sa putem schimba povestea nostra de viata, trebuie sa schimbam fundamental principiile dupa care ne-am condus-o. Fara aceasta latura, este pur si simplu o carpeala … care „tine” … cat ne tine sufletul si cat o vrea Dumnezeu!

Dar, pana la adevaratele solutii, sa aruncam o privire asupra CAUZELOR care au generat aceste situatii …

 

 

In articolul urmator vei afla despre CAUZELE ale acestei STARI DE FAPT. Apoi urmeaza sa afli cum sa IDENTIFICI cu cine intri in relatie pentru ca la final sa afli care sunt SOLUTIILE. Du-te in josul paginii, in stanga, pentru ca sa te inscrii la Newsletter. Astfel vei primi noutatile prin email. Multumesc!

Daca ceea ce ai citit te-a impactat intr-un fel, te rog da mai departe celor care crezi ca au nevoie de acest articol. In dreapta paginii ai butoanele de distributie pe Social Media. Multumesc!

Si inca ceva. Te rog sa-mi lasi un comentariu in care sa-mi spui in ce masura ti-a fost sau nu de folos. Mi-ar prinde bine si daca ai o experineta de viata relevanta pe care doresti sa o abordez poate intr-un articol viitor.

MULTUMESC pentru timpul acordat si doresc din tot sufletul sa-ti fie de un real folos! Doamne ajuta!

 

 

Sursa foto

http://www.giurgiuveanul.ro/stiri/wp-content/uploads/2015/08/12.jpg

http://www.ziarelive.ro/foto/stirea-ta-pe-alba24-turme-de-porci-caini-si-mormane-de-gunoi-pe-strada-ion-budai-deleanu-din-alba-iulia.html

http://www.ziarelive.ro/foto/dejenii-din-cartierul-1-mai-traiesc-inconjurati-de-mormane-de-gunoaie-foto.html

http://www.sfnectariecoslada.ro/wp-content/uploads/2013/10/oameni.jpghttps://stefancoman.files.wordpress.com/2011/06/kevin-carter-vulture2.jpg

http://www.filedinjurnal.ro/wp-content/uploads/2014/10/teama-de-respingere.jpg

http://assets.sport.ro/assets/acasatv/2011/07/07/image_galleries/30289/cum-sa-te-descurci-cu-un-iubit-sufocant_size14.jpg

http://unica.md/wp-content/uploads/2013/12/Cum-sa-ti-inveti-copilul-despre-respingerea-sociala-825×380.jpg

http://www.piovegovernoladro.info/wp-content/uploads/2015/08/militar.jpg

http://www.mariustuca.ro/thumbs/big/2015/09/07/klaus-iohannis-respingere-cote-imigranti-impuse-romania-capacitate-cazare-refugiati-17194.jpg

http://sursadevest.ro/files/images/Protest%20anti%20Sova%20%2874%29.JPG

http://www.cugetliber.ro/imagini/mari/rusiaversusucrainabalantadeputer-1397722352.jpg

http://despresucces.ro/wp-content/uploads/2013/02/critica-in-dezvoltarea-ta-personala.jpg

http://www.agerpres.ro/imageResize?path=%2Fmedia%2Fimages%2F2015-02%2F02250505-1226968998.jpg&size=6

http://image.stirileprotv.ro/media/images/600×375/Jul2014/61549457.jpg

http://www.slideteam.net/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/0/7/0714_thymus_gland_medical_images_for_powerpoint_Slide01.jpg

http://www.rfi.ro/sites/default/files/articol/timus_1.jpg

Comentariul tau
Multumesc pentru 'Imi place' si 'Distribuie'
Anda Ciobanu

About Anda Ciobanu

Saman: vizionar, vindecator, indrumator spiritual. Observator, un cautator, un explorator, un pionier. In 2008, am raspuns unei chemari irezistibile a sufletului meu de a face ceva aparte in primul rand pentru mine, dar si pentru oamenii din tara mea. Ceva care sa schimbe fata lucrurilor! Am devenit expert in medicina samanica si medicina energetica de traditie incasa si Ofer: - sesiuni de vindecare samanica - curs complet de samanism "Roata Medicinei - vindecare samanica in 4 pasi" - curs de intoducere in samanism "Valorile noilor timpuri - Munay-ki" - calatorii initiatice samanice "Calatoria eroului dintr-o perspectiva samanica"

One Comment

  • LAUR NEACSU spune:

    Excelent subiect, excelent tratat! Ar trebui citit si INTELES(!) de muuulta lume. Ar trebui cunoscuti factorii biogenetici si legile divine care guverneaza relatiile. Soliditatea unei relatii tine foarte mult de capacitatea de a invata, intelege si simti ce este iubirea si de a iubi a femeii. De asemenea, despre interactiunile si transformarile informationale si energetice profunde care au loc in structurile intime ale fiintelor aflate intr-o relatie intima. Din nefericire, pe linie materna, se transmit „umbrele” conceptiilor despre iubire si urmasilor. Lantul a fost rupt de foarte mult timp. Consecintele se vad la tot pasul. Restabilirea este un fenomen global si de durata, si tine si de efortul individual dar si de sincronizarea intr-un efort colectiv, la scara mare. MULTUMESC!

Urmareste in Email
Facebook