Viața ca la SPA!

Dă aripi viselor tale!

 

Șamanic Spiritual SPA – Starea SPA

 

Starea “SPA” versus starea din orice zi “obișnuită”

Cuvântul SPA este derivat din denumirea orașului belgian SPA, localitate în care, în secolul al 14-lea, s-a descoperit un izvor curativ. Cuvântul în sine înseamnă “fântână”.

În zilele noastre, SPA este un complex termal, cu numeroase opțiuni de relaxare și distracție: bazine pentru toate gusturile și vârstele, topogane cu apă, zona de masaj și relaxare, tot felul de bufete, care mai de care mai exotice. Un loc în care să-ți încarci bateriile, să te simți bine, să te miști în voie. Te bălăcești, țropăi prin “bălți”, te bați cu apă … Ca un copil! Provocări sunt destule, mai ales dacă mergi pentru prima oară. Unele te umple de veselie, altele sunt mai “de speriat” … Dar, per total, ai toate șansele să te distrezi pe săturate, mai ales că te duci acolo împreună cu familia și prieteni dragi.

Mă întreb dacă este cineva care nu și-ar dori să petreacă cât mai mult timp la SPA?

Dar, lucrurile acestea minunate, stările trăite “acolo”, par să țină până în prag. Odată trecut “acel” prag, revenim la “normalitate”. Am observat cât de contrastante sunt imaginile și stările. Imaginea pe care o avem despre o zi obișnuită este de cele mai multe ori una mohorâtă. Ne trezim cu gândul la grijile zilnice și le simțim greutatea.

De ce percepem ziua ca pe ceva apăsător, confuz, poate chiar respingător, de vreme ce la SPA redobândim inocența și entuziasmul copilăriei? De ce percepem “neașteptatul” unei zile “obișnuite” cu foarte mult stres în vreme ce la SPA, tocmai “surpriza” este deliciul, indiferent de finalitatea provocării? Cum am putea să extindem entuziasmul și tonusul câștigate la SPA astfel încât să devină starea noastră naturală permanentă?

Am sa fac o afirmație care te va lua prin surprindere: viața este un imens SPA.

Așadar, viața este un imens SPA. Este o fântână a abundenței.

Ia-ți câteva momente ca să faci o scurtă introspecție și observă abundența din jurul tău! Du-te cu gândul și mai departe, în istorie! Străbate globul în lung și-n lat! Îndrăznește să cucerești inclusiv micro- și macro-cosmosul! Percepe cum se schimbă anotimpurile și cât de variat arată totul în jur, raportat doar la un singur an … 

Dacă ai făcut conștiincios acest exercițiu, observă cum te simți tu acum! Ce s-a întâmplat cu grijile pe care le aveai ceva mai devreme? Zâmbesc … Te simt și pe tine cum ți-ai schimbat atitudinea …

Și atunci,

Ce te împiedică să simți autentic că ești deja la SPA? Ce te ține departe de starea SPA?

Este doar o chestiune de ATENȚIE ca să observi ce te distrage și ce te aduce înapoi la starea de SPA. Câteva indicii:

“Acolo unde îți îndrepți atenția, curge și energia” Observă-ți dialogul interior. Gândești în termeni de “ce doresc să atrag în viața mea” sau “doresc să evit x situație/persoană”? Direcția pe care te afli te aduce mai aproape de ceea ce vrei să atragi în viața ta sau te îndrepți către ceea ce, de fapt, vrei să eviți? Te gândești și vizualizezi cum vrei să fie ziua care abia începe, sau ești îngrijorat de ceea ce urmează să se întâmple?

“Fie crezi că poți, fie crezi că nu, Universul îți va da întotdeauna dreptate” ~ Henry Ford. Viața este o suită de alegeri. Ce turnură ia viața ta poate depinde de o alegere. Acum ești într-un punct de cotitură. Tu cum îți faci alegerile? Ții cont de ceea ce este cel mai probabil? sau alegi dintre posibilitati? Einstein spunea că “Doar un nebun poate pretinde că obține rezultate diferite repetând aceleași acțiuni.” Acum este momentul în care TU alegi. TU ce crezi?

Cum ar fi să-ți trăiești visul, eliberat din “rotița hamsterului” care te devorează? Cum ar fi să poți să-ți alegi destinul? Cum ar fi să poți stăpâni timpul? Cum ar fi să-l poți dilata, ca pe un balon de săpun și să trăiești pentru o vreme într-un spațiu magic, atât cât ai nevoie ca să te pui în ordine, să te reconectezi cu visul tău? Să faci asta oricând ai nevoie, pentru ca apoi să spargi balonul de săpun și să reintri în lumea ordinii lineare, lansat pe o complet altă traiectorie a vieții tale, mult mai seducătoare … Ți-ar plăcea să cunoști secretul șamanilor, tehnica stăpânirii timpului? Ei practică ieșirea în afara timpului linear și pășirea în sincronicitate, pe tărâmul miracolelor. Te-ai uitat vreodată la un șaman? Nu-i poți citi niciodată vârsta …

Cum îți creezi starea “SPA”, cum pășești în sincronicitate?

Starea SPA: observă mereu abundența din jur …

Este ceea ce doresc să împărtășesc cu tine, într-o succesiune de întâlniri de grup de lucru, ca un antrenament la sala. Pas cu pas, deprinzi abilitatea de a te detașa de “probleme” și dobândești capacitatea de a le vedea doar ca pe niște ocazii de a evolua, ca să te bucuri de reușită! Trăiești tot mai des starea “SPA”. Înveți să pășești în afara timpului, în spațiul sincronicităților magice, în care, lucrurile se întâmplă “pentru binele tău cel mai înalt”.

De ce grup de lucru, pe cât posibil, cât mai constant? Grup, pentru că energia de grup susține mult mai bine procesul de transformare. Totodată, grupul este nucleul capabil să declanșeze schimbări masive în comunitate. Este “masa critică”. Constant, pentru că schimbările pe care dorești să le aduci în viața ta, “obiceiurile fericirii și ale măiestriei”, ca să devină reflexe, se “instalează” printr-un antrenament individual zilnic, constant, perseverent. Intervalul minim necesar este de 28-29 de zile calendaristice (un ciclu lunar).

Este important lucrul personal, individual, dar, este foarte valoros dacă ai și un grup de susținere. Concret, pentru lucrul în grup, este recomandabil să îți rezervi o zi pe săptămână timp de 5 săptămâni succesiv. Propunerea mea este pentru marți, ziua lui Marte, pentru că este ziua acțiunii. Dacă însă programul tău este mai puțin permisiv și totuși vrei să beneficiezi de acest gen de antrenament, ești binevenit să ni te alături atunci când ai timpul necesar.

Dacă dorești mai multe detalii despre Șamanic Spiritual SPA, iată câteva repere:

Cum a luat naștere acest concept

Tu te afli aici: Despre starea SPA: ce te scoate în afară și cum poți să revii în starea SPA

Despre obiceiurile fericirii și ale măiestriei: efecte, etape de instalare

Date de întâlnire, ce primești, costuri, opțiuni cu reducere

 

       

Comentariul tau