was successfully added to your cart.

Rebel si supus: Cum transformi o rana in sursa de putere?

 Rebel si supus: studiu de caz

Astazi despre rana creata de arhetipul rebelului si al supusului.

Cum transformi o rana in sursa de putere?

Magic … Este alchimie pura. Si nu este „ceva” ezoteric! Este observarea atenta a experientelor pe care le-ai trait.

Intrebarea „daca exista magie?” este o intrebare retorica in opinia mea. Si am sa iti dau un exemplu extraordinar despre cum functioneaza lucrurile. Iti prezint un studiu de caz. Este vorba despre 2 persoane complet diferite, fara nicio legatura una cu cealalta, dar au o tema comuna, cu toate ca sunt arhetipuri opuse. Una este rebelul, cealalta este supusul. Una este femeie, cealalta este barbat. Locuiesc in orase diferite ale tarii, insa, amandoua persoanele traiesc situatii similare. Amandoua persoanele reclama disfunctionalitati in relatia de cuplu, faptul ca nu se mai regasesc. Unde mai pui ca ambele persoane poarta acelasi nume, in varianta feminina, respectiv masculina … Mai mult! Numele oraselor in care traiesc, incep cu aceeasi litera … Apoi, amandoua cazurile au venit sincron catre mine! Abia astazi, cand m-am asezat sa scriu, am constatat cat de similare sunt cazurile, cat de multe asemanari exista … Si atunci te intreb „Exista magie?”

„Cine nu crede in magie nu o va gasi niciodata.”

Dar, sa incepem „povestea” …

Amandoi si-au dorit o familie „asa cum nu a fost cea din copilarie”.

Amandoi au crezut ca daca se dedica serviciului ca sa faca bani, asta o sa rezolve toate problemele.

Amandoi si-au dorit ca partenerii sa ii iubeasca … si amanoi nu s-au simtit iubiti …

Acum au ajuns sa se simta straini, confuzi si foarte departe de ceea ce si-au dorit …

In aceste conditii au ajuns la mine …

Subiectul, ceea ce am vazut eu in urma interviurilor pe care le-am avut separat cu fiecare, a fost renuntarea la sine. Uitarea de sine: ce simt, ce vor sa faca, cum vor sa se desfasoare viata lor. Nu si-au facut alegerile proprii, ci au urmat „regulile” scrise sau nescrise ale societatii, chit ca modelul ales nu le-a servit si nu o face nici acum.

„Suntem inlantuiti de programarile noastre culturale. Cultura este o halucinatie de masa, iar atunci cand pasesti in afara ei, o vei vedea daca si pentru ce merita.”

Un exacerbat simt al datoriei. Ideea de a bifa tot „ce trebuie”, reprimand ceea ce simteau, ce le placea, ce voiau de fapt. Pentru ca sacrifica foarte mult din ceea ce sunt, apare ideea de control: nevoia de a demonstra (in primul rand sinesi, apoi celorlalti), nevoia de a avea dreptate, ideea de corect / nedrept. De aici transpare arhetipul rebelului, al razvratitului, cel care se ia la tranta cu toata nedreptatea lumii.

Rebelul/supusul este umbra, asa cum a definit-o Carl Jung: este unul dintre aspectele reprimate si neasumate. Unul este rebel. Celalalt, pentru ca „nu este frumos sa te impui”, a ales reversul medaliei: „supunerea”. Cel supus, re-actioneaza impulsiv, ca opus al rebelului, dar rebelul este cel care il domina inconstient. Pentru rebel, supunerea este ceea ce il domina.

Pentru ca atat rebelul cat si supusul se sacrifica pe sine, fireste, apar asteptarile. Asteapta o recompensa. Asteapta ca prin ceea ce face sa castige acceptarea, aprecierea, recunoasterea meritelor sale, respectul, iubirea celorlalti, etc. Sunt lucrurile pe care nu si le poate oferi singur, pentru ca s-a ignorat zeci de ani de zile. S-a vazut pe sine prin prisma celorlalti. A cautat, cu mari eforturi, sa le faca pe plac, sa le faca voia.

Si, fireste, „daca fac cum spui/vrei tu – sau cum imi imaginez eu ca vrei tu –, macar observa-ma si apreciaza-ma! Ia-ma in brate si iubeste-ma!”. „Cineva” ar trebui sa remarce sacrificiile pe care le face si rezultatele pe care le obtine!

Reversul renuntarii la sine este ca, implicit, asteapta ca ceilalti sa-i urmeze exemplul de „datorie” si renuntare la sine! Si pentru ca a invatat sa se ignore, sa nu se asculte pe sine, sa nu raspunda „corect” nevoilor sale, are tendinta de a ignora, a nu observa sau minimiza nevoile celorlalti. Le judeca. Nu le intelege. Restrictioneaza la randul sau spunand: „prostii”, „aberatii”, etc. Contesta, mai mult sau mai putin, tot si toate, fie ca le striga in gura mare (rebelul), fie ca doar le gandeste dar mocneste (supusul).

De remarcat este faptul ca, una si aceeasi persoana, in unele situatii poate fi rebelul, in altele, supusul. Observa-te si TU! Cand esti unul si cand devii celalalt?

Pentru ca nu se simte iubit si apreciat, cauta sa se impuna prin mijloacele pe care le are la dispozitie. Este un soi de manipulare, uneori inconstienta, alteori vadita. Ideea ca „daca eu fac asta pentru tine – ‚chiar daca nu ii convine’ sau ‚chit ca nu i s-a cerut’ – , vreau/astept cealalta de la tine – ‚chit ca nu a negociat daca celalalt este dispus sa ofere’ ”. Ceea ce rezulta este ca orice isi reprima siesi dar impune celorlalti, la un moment dat explodeaza, rabufneste cu violenta!

Apar deraparile de la „regula”, escapadele. „Celalalt” rupe lantul restrictiilor impuse direct sau subinteles. Initial o face inconstient, apoi, din ce in ce mai constient, voit. „Celalalt” are tendinta de a scapa din relatia pe care o resimte opresiva, de neindurat. „Isi ia campii” sau „a innebunit!”. Sau, chiar persoana in cauza paraseste relatia intr-o forma sau alta, pentru ca la baza, nu se mai regaseste deloc pe sine.

Pentru ca a invatat sa nu se asculte, si-a blocat simturile, trairile, iar corpul somatizeaza atat cat de flexibil este in gandire cat si afectiv-emotional.

„Celulele din corpul tau reactioneaza la orice mintea ta le spune. Negativitatea iti pune la pamant sistemul imunitar”.

Apare o rigiditate, dureri de oase si articulare, imobilizari, poate chiar … frigiditate/impotenta. Poate ca pana si a face dragoste este privit ca o „datorie” de care este bine „sa te achiti”, fara sa traiasca realmente momentul. Sau, o trateaza ca pe ceva ce „trebuie meritat” ca un premiu, pe care, fie il ofera, fie si-l ofera. Pentru ca ii este teama de situatia in care ar trebui sa lase orice urma de control si sa se abandoneze simturilor, s-a anesteziat ca sa nu mai simta nimic, poate doar neplacere, dezgust. A face dragoste ajunge sa fie lipsit de orice bucurie, un motiv in plus de suferinta. De ce se intampla asta? Pentru ca sunt multe false credinte despre sexualitate mostenite din familie sau adoptate in urma esecurilor traite anterior.

Sexualitatea este forta care creaza la propriu universul. Este puterea de a crea Viata insasi, de a o visa pentru a o transpune in realitate. Din sexualitate se naste forta de a duce la bun sfarsit orice proiect, indiferent de domeniu. Dar, nu este perceputa in acest fel, ci ca pe ceva „murdar”, ca pe un compromis care vine la pachet cu relatia. Sexualitatea reprimata face ca viata subiectului sa fie lipsita de sens, de stralucire. O penitenta chinuitoare. O rutina anosta. Incepe lucruri noi dar rapid isi pierde interesul fata de ele pentru ca are ca tipar inconstient „renuntarea”. De aici decurg nenumarate aspecte legate de bani si fluxul de bani din viata persoanelor implicate …

„Nimic nu te leaga mai mult decat gandurile tale.

Nimic nu te limiteaza mai mult decat frica ta.

Nimic nu te controleaza mai mult decat convingerile/credintele tale.”

Din blocarea simturilor si limitarile (auto-)impuse, intr-unul din cazuri, decurge o problema destul de grava cu vederea … o foarte drastica limitare a ceea ce isi dai voie sa isi oferi … „Regulile”, mai ales cele impuse de societate, inseamna foarte multe restrictii, limitari ale libertatii de a alege. Nu mai vede optiunile pe care le are …

Paradoxal, rebelului, implicit si supusului, le este teama de libertatea pe care o revendica/asteapta! Lupta pentru libertate deoarece asteapta sa o primeasca de la ceilalti, uitand ca de fapt, libertatea este o stare interioara, indiferent de circumstantele exterioare! Nu ti-o da si nu ti-o ia nimeni. O ai.

„Invat-o ca magia este in ea inasi si nu in afara ei.”

In urmatorul articol, Vindecarea pentru rebel si supus: Cum transformi o rana in sursa de putere?, am sa-ti spun ce poti sa faci ca sa iesi din aceste tipare. Iti ofer solutia si iti explic si de ce si cum functioneaza. Universul iti ofera intotdeauna o infinitate de posibilitati. Este doar optiunea ta incotro iti indrepti atentia. Eu mentin viziunea pentru tine ca vei gasi solutia optima ca sa devii cea mai buna versiune a ta, sa te simti implinit(a) si fericit(a), pentru ca viata ta sa fie asa cum ti-o doresti!

„Un indrumator deschide usa. TU esti cel care ii trece pragul.”

Crede în puterea ta de a-ți vindeca Viața! AngelixFIRE saman vizonar

Crede in puterea ta de a-ți vindeca Viața!

Aboneaza-te la Newsletter @ Anda Ciobanu si adauga adresa angelixfire@andaciobanu.ro la contactele din casuta ta de email daca iti place ce scriu si doresti sa primesti noutati despre samanism, articole si evenimente.

PS. Lasa-mi un comentariu! Sunt foarte curioasa cum ai rezonat cu ceea ce am scris, cat ti-a folosit.

 

Comentariul tau
Multumesc pentru 'Imi place' si 'Distribuie'
Anda Ciobanu

About Anda Ciobanu

Saman: vizionar, vindecator, indrumator spiritual. Observator, un cautator, un explorator, un pionier. In 2008, am raspuns unei chemari irezistibile a sufletului meu de a face ceva aparte in primul rand pentru mine, dar si pentru oamenii din tara mea. Ceva care sa schimbe fata lucrurilor! Am devenit expert in medicina samanica si medicina energetica de traditie incasa si Ofer: - sesiuni de vindecare samanica - curs complet de samanism "Roata Medicinei - vindecare samanica in 4 pasi" - curs de intoducere in samanism "Valorile noilor timpuri - Munay-ki" - calatorii initiatice samanice "Calatoria eroului dintr-o perspectiva samanica"

Urmareste in Email
Facebook