was successfully added to your cart.

Planul secret de distrugere a pădurilor
Forma subtilă de eradicare a umanității

 

Acest articol este continuarea articolului precedent, „Copacul, simbol al Vieții”

Există o asemănare foarte mare între tine și copac, între pădure și comunitatea în care trăiești. Este important să observi această legătură, să înțelegi că nu ești sparat de mediul în care tăiești ci că tu faci parte din el și că servindu-l, te servește … Cu fiecare copac care se taie, ți se mai slăbește puțin câte puțin conexiunea cu divinitatea …

D. Planul secret de distrugere a pădurilor, forma subtilă de eradicare a umanității

d1. Pământul, o ființă vie

d2. Forma subtilă de eradicare a umanității prin slăbirea conexiunilor cu divinitatea

E. Alternative posibile

e1. Trezirea conștiinței în acord cu schimbările planetare

e2. Fă Rai din ce ai

e3. În unire stă puterea

 

D. Planul secret de distrugere a pădurilor, forma subtilă de eradicare a umanității

 

Ne-am îndepărtat într-atât de mult de natură și de mediul care de fapt ne susține viața, încât nu mai sesizăm și poate chiar nu ne mai pasă că însăși planeta care ne susține este în pericol. În ultimii 100 de ani dar mai accentual în ultimii 50 de ani ne-am transformat din cei chemați să administreze și să îngrijească Pămîntul, în cei care îl secătuiesc și îl distrug: unii cu inconștiență, din lăcomie; alții, tot inconștienți, din indolență și nepăsare; alții în mod voit …

Formele de distrugere sunt variate: extracția combustibililor fosili care au poluat solul, apele și atmosfera; defrișările extensive care au condus la modificări dramatice de climă și relief (alunecări de teren, secarea cursurilor de apă); agricultura și creșterea intensivă a animalelor care au contribuit din nou la modificări de climă, deșertificarea solului, poluarea apelor și atmosferei; industriile poluante; șamd.

înapoi la index

d1. Pământul, o ființă vie

Stilul nostru de viață consumist a devenit extrem de periculos pentru Mama Pământ. Mulți dintre noi, nici nu se găndesc la pământul pe care calcă ca la o ființă vie, cu suflet și conștiință. Cu atât mai puțin o pot asimila cu mama…

Tot ceea ce ne este dat să avem, inclusiv corpul nostru, i-l datorăm. Suntem realmente bucățică ruptă din Mama Pământ. Tot ceea ce îi facem Ei, se răsfrânge asupra noastră, pentru că suntem inseparabil legați, în această viață, de existența Ei.

Că lucrurile stau așa, te invit să urmărești ce spune Gregg Braden despre reacția Mamaei Pământ la evenimentele din 11 septembrie 2001, căderea turnurilor World Trade Center din New York, atacul asupra Pentagonului. Dar nu doar atunci, ci și acum, în aceste zile din februarie 2017, marcate la nivel planetar de masive tulburări emoționale.

înapoi la index

d2. Forma subtilă de eradicare a umanității prin slăbirea conexiunilor cu divinitatea

Tăierea masivă a copacilor, defrișarea fără limite și iresponsabil are efecte dezatruoase. Nu doar în termeni de climă, sol sau atmosferă. Ci, poate mai grav decât toate acestea, în termeni de ființă și conștiință.

Spuneam în articolul anterior „Copacul, simbol al Vieții” că la nivel simbolic, copacul este legătura dintre cer și pământ, că este într-un permanent dialog între cer și Pământ. Copacul este un dirijor care-și conduce orchestra: citește partitura (conștiința divină care curge continuu) și își îndrumă orchestra să cânte. Cu alte cuvinte, copacul menține o legătură stabilă  cu conștiința divină.

Dispariția pădurilor duce la dispariția comunităților umane, pierderea identității ca popor, dezrădăcinare și pierderea propriilor valori, slăbirea conexiunii cu divinitatea prin tăierea fizică a legăturilor. Areale întregi dispar lăsând loc pustiului. Flora și fauna sunt în extincție. Populația migrează către zone în care își vând timpul și forța de muncă în schimbul unui trai mizer, la limita de subzistență, într-un mediu în mare parte poluat, dar cu siguranță stresant prin lipsa unei conexiuni reale cu natura. Indivizii se pierd în anonimat, rupți de comunitatea care i-a format și susținut. Pur și simplu uită de talentele și capacitățile de care dispuneau, devenite acum inutile și poate, incomode …

Efectele dezrădăcinării populației, cum spuneam, sunt: separarea de comunitate, ștergerea identității și minimalizarea sau uitarea tradițiilor strămoșești. Pentru că înstrăinarea devine ordinea de zi, indivizii tind să se izoleze, uită de sine. Apare abandonul în cele mai variate forme: workaholism, depresie, adicții.

Comunitățile sunt mai de grabă virtuale. Contactele reale între persoane sunt mult mai puține și mai superficiale. Furați de grija zilei de mâine, ajung să trăiască o viață monotonă, fără evenimente care să marcheze momentele importante din an. Și în acest fel, trec ani după ani … Se închid pur și simplu față de ceea ce se petrece în imediata lor apropiere, pierd contactul cu prezentul.

înapoi la index

E. Alternative posibile

 

e1. Trezirea conștiinței în acord cu schimbările planetare

Cu alte cuvinte, planul secret de distrugere a pădurilor este o formă subtilă de eradicare a umanității și în ultimă instanță, agresiune asupra Mamei Pământ.

Suntem tolerați pe Pământ și nu suntem stăpânii lui. Mama Pământ este în egală măsură mamă și pentru toate celelalte ființe care o populează, indiferent de gradul de condensare a conștiinței (mineral, plantă, animal, om). Este o mamă tolerantă, poate prea tolerantă. Dar toate ajung la o limită …

Este de dorit să ne trezim acum. Limita a fost demult depășită. Cred însă că fiecare, la locul nostru, putem să ne reconsiderăm atitudinile și modul în care privim și ne raportăm la lumea în care trăim. Cred că a venit momentul să ne asumăm responsabilitatea pentru viața noastră, să alegem să o trăim conștient, să participăm treziți la ciclurile vieții și ale planetei mamă, să ne refacem conexiunile cu conștiința divină.

înapoi la index

e2. Fă Rai din ce ai

Amintește-ți că ești urmașul unui lung șir de strămoși, care vine de departe, din negura timpurilor. Ei sunt rădăcinile tale. De la ei îți tragi seva, tăria. Ești precum acel copac, cu rădăcinile adânc înfipte în Mama Pământ, cea care te susține necondiționat. Ești o fântână de creativitate, ești o fântână a vieții!

Consider că punctul de pornire pentru reechilibrarea situației este cunoașterea de sine. Izolarea a adus abandonul de sine, pierderea conștiinței propriei valori, a stimei de sine. Am ajuns să fim proprii noștri dușmani, să ne urâm, să fim profund nemulțumiți de noi înșine, să ne considerăm nemerituoși. Fără să ne dăm seama, am ajuns să cerșim un dram de afecțiune sau recunoaștere în schimbul renunțării la sine. Toate acestea pentru că am uitat cine suntem, de unde am plecat și de ce capacități incredibile dispunem.

Cu cât ajungi să te cunoști mai bine, cu atât devii mai conștient de tine. Îți dezvolți și manifești mai mult din calitățile și abilitățile pe care ai. Începi să te bucuri de tine, să te iubești, să te apreciezi! Procesul de reconstrucție a încrederii în sine se accelerează. Dependențele scad. Vitalitatea și entuziasmul cresc. Dobândești mai multă claritate și discernământ. Devii mai autonom în deciziile care privesc viața ta. Observi oportunități pe lângă care treceai orb până acum. Ai curajul de a îndrăzni piste noi. Viața ta devine mai împlinită, mai palpitantă și merită să fie trăită din plin. Îți pasă și te implici pentru că ți-ai găsit locul, rostul iar contribuția ta este bine primită și apreciată la justa valoare.

Tu contezi! La fel și ceilalți. Nu mai ești un anonim pierdut într-o masă informă, fără chip.

înapoi la index

e3. În unire stă puterea

Pentru că te reconsideri pe tine, începi să-i apreciezi și pe cei de care ești înconjurat. Le observi calitățile și le recunoști sincer meritele. Astfel, locul competiției este luat de colaborare, contribuție și prietenie. Fundamentul este trainic, autentic.

Relațiile construite până acum din frică, lipsuri, dependențe, sunt înlocuite de cele bazate pe încredere, respect, iubire. Cu alte cuvinte, nu mai ai nevoie de cârje ci pășești sigur pe tine. La fel și cei de lângă tine. Astfel se ridică și se consolidează comunități reale, puternice, apte să contribuie efectiv și autentic. În unire stă puterea.

Oamenii sfințesc cu adevărat locul! Înflorirea ta ca persoană, duce către înflorirea comunității căreia îi servești iar aceasta duce la înflorirea planetei.

înapoi la index

 

Consultă calendarul de evenimente ca să vezi când ni te poți alătura și tu 🙂

 

Copacul, simbol al Vieții

Abonează-te AICI la Newsletter @ Anda Ciobanu și adaugă adresa angelixfire@andaciobanu.ro la contactele din căsuța ta de email dacă îți place ce scriu și dorești să primești noutăți despre șamanism, articole și evenimente.

PS. Lasă-mi un comentariu! Sunt foarte curioasă cum ai rezonat cu ceea ce am scris, cât ți-a folosit.

De asemenea, te invit să dai LIKE la paginile de Facebook de mai jos, unde postez lucruri foarte interesante din domenii conexe care te ajută să-ți lărgești înțelegerea și să te adaptezi mai ușor lumii în care trăiești.

       

Comentariul tau
Multumesc pentru 'Imi place' si 'Distribuie'
Anda Ciobanu

About Anda Ciobanu

Saman: vizionar, vindecator, indrumator spiritual. Observator, un cautator, un explorator, un pionier. In 2008, am raspuns unei chemari irezistibile a sufletului meu de a face ceva aparte in primul rand pentru mine, dar si pentru oamenii din tara mea. Ceva care sa schimbe fata lucrurilor! Am devenit expert in medicina samanica si medicina energetica de traditie incasa si Ofer: - sesiuni de vindecare samanica - curs complet de samanism "Roata Medicinei - vindecare samanica in 4 pasi" - curs de intoducere in samanism "Valorile noilor timpuri - Munay-ki" - calatorii initiatice samanice "Calatoria eroului dintr-o perspectiva samanica"

Urmareste in Email
Facebook