Introducere in Noua Medicina Germanica – cu Mihaela Alexandru

 

Invatarea NMG (Noii Medicini Germanice) ne poate scuti de multe probleme de sanatate, ne poate salva de multe cheltuieli, ne poate ajuta sa devenim mai constienti de faptul ca a fi fericit e doar o chestiune de alegere si ca facand alegerea aceasta esti singurul care are de castigat.

Care sunt informatiile pe care le vei primi daca participi la acest workshop?

• Nu boala este cea care ne ucide, ci frica si epuizarea.
• La baza oricarei boli exista o emotie specifica. (ex.: „Ulcerul gastric este declansat de faptul ca ma simt furios ca mi s-au incalcat drepturile sau proprietatea.”)
• Felul in care privim lumea este cel care ne determina calitatea vietii.
• Principalul motiv pentru care suntem atat de speriati de boala este faptul ca nu ne cunoastem indeajuns propriul corp si modul in care functioneaza acesta.
• Constientizarea este cheia pentru rezolvarea starilor emotionale negative si, implicit, pentru rezolvarea problemelor de sanatate.
• Pana si bolile declarate de medicina alopata ca fiind nevindecabile (boli autoimune – scleroza multipla, sclerodermita, tiroida Hashimoto; vitiligo; psoriazis; osteoporoza) pot fi vindecate daca persoana intelege si elimina cauza acestora.
• Intelegand NMG, dispare in primul rand frica de boala, de contaminari, obsesia de a lua medicamente oricand si fara discernamant.

Oricarui terapeut, indiferent de terapia pe care o practica, ii sunt utile informatiile primite in cadrul acestui workshop, deoarece poate stabili cu exactitate in care dintre fazele bolii se afla clientul sau, avand astfel posibilitatea de a il ajuta sa isi inteleaga si rezolve problemele de sanatate.

Marturii

Mariana, medic pediatru, a spus dupa participarea la acest workshop:
Am inteles ca formarea mea profesionala de medic trebuia regandita din temelii. Am participat din scepticism, din curiozitate, din nevoia vitala de a afla un (posibil) adevar. Este un moment de revelatie. AHA! EVRIKA! Nu numai ca informatie intelectuala, ci si ca ridicare a valului neintelegerii si rezolvarea prejudecatilor.

Pentru mai multe marturii, CLICK AICI

De ce acest workshop?

Workshop-ul este un pas esential in dezvoltarea personala a celor ce doresc sa isi asume responsabilitatea pentru tot ceea ce li se intampla in viata de zi cu zi, iesind in primul rand din rolul de victima.

Doar prin implicarea constienta si responsabila a fiecarui individ putem trai intr-o societate sanatoasa din toate punctele de vedere. Iar Noua Medicina Germanica este abecedarul acestui proces de constientizare.
Workshop-ul reprezinta primul pas pe care il poate face orice om in intelegerea propriului corp, indiferent de studiile pe care le are sau de domeniul in care activeaza.

Acest workshop a fost gandit in asa fel incat participantii sa invete activ informatiile primite, pe baza unei paralele intre functionarea organismului uman si cea a unei organizatii economice (firma).

Programul workshop-ului:

Timp de doua zile participantii vor afla informatiile de baza prezentate de Noua Medicina Germanica, structurate astfel:

Sambata

10.00 – 10.50: Informatii introductive care constituie baza teoretica a intregului workshop: structura si functionarea creierului uman, mituri legate de sanatate si boala, cele patru straturi embrionare si modul in care functioneaza acestea.
10.50 – 11.10: Pauza de cafea**
11.10 – 12.00: Ce este, cum a aparut si ce rol are Noua Medicina Germanica? De ce sunt atat de importante cele Cinci Legi Biologice ale Naturii enuntate de dr. Hamer?
12.00 – 12.10: Pauza**
12.10 – 13.00: Cele Cinci Legi Biologice ale Naturii si necesitatea cunoasterii lor, deoarece acestea functioneaza indiferent ca suntem sau nu constienti de existenta lor. Prezentarea piramidei nevoilor umane structurata de Abraham Maslow.
13.00 – 14.30: Pauza de masa
14.30 – 15.15: Nevoia de supravietuire, frica de moarte si bolile care apar in urma unui soc emotional legat de acest tip de nevoi.
15.15 – 15.30: Pauza
15.30 – 16.10: Continuarea prezentarii bolilor legate de nevoia de supravietuire, ca de exemplu: blocajul renal, cancerul pulmonar, cancerul colorectal, ciroza hepatica etc.
16.10 – 16.20: Pauza
16.20 – 17.10: De ce organismul iese din starea de relaxare si care este scopul sau atunci cand apar modificari interpretate ca boala? Care este legatura intre diferitele organe / parti de organe. Programele speciale ale musculaturii netede.
17.10 – 17.20: Pauza
17.20 – 18.00: Nevoia de siguranta, frica de a nu fi atacat intr-un mod josnic, murdar si bolile care apar in urma unui soc emotional legat de acest tip de nevoi.
* Programul workshop-ului poate suferi modificari usoare, in functie de problemele pe care doresc sa le aprofundeze si discute participantii.
**In una dintre pauzele dinaintea mesei de pranz, participantii vor completa un formular in care sunt enumerate anumite boli sau disfunctii, astfel incat sa afle exact informatiile pe care le doresc.

Duminica

10.00 – 10.50: Nevoia de apartenenta, frica de respingere, imaginea despre propria persoana, modalitatea de construire a valorii personale. Disfunctii si boli legate de frica de a nu fi destul de bun / valoros.
10.50 – 11.10: Pauza de cafea
11.10 – 12.00: Continuare a prezentarii disfunctiilor si bolilor legate de valoarea de sine (ex.: osteoporoza, caria dentara, hemofilia, osteosarcomul etc.)
12.00 – 12.10: Pauza
12.10 – 13.00: Diferentele intre femei si barbati. Roluri sociale in trecut si in prezent. Ce inseamna femeie si barbat alpha din perspectiva Noii Medicini Germanice?
13.00 – 14.30: Pauza de masa
14.30 – 15.15: Nevoia de a fi stimat si apreciat in societate, nevoia de a face parte din turma si de a fi important in interiorul acesteia, nevoia de a controla „bunurile” pe care le detin si bolile si disfunctiile legate de acest tip de nevoi (embolia pulmonara, cancerul de ducte mamare, bronsita, pneumonia, psoriazisul etc.).
15.15 – 15.30: Pauza
15.30 – 16.10: Cum sunt afectate persoanele carora li se incalca teriroriul (nu pot controla „bunurile” pe care le detin), in functie de diferentele de gen.
16.10 – 16.20: Pauza
16.20 – 17.10: Cum descoperim programele limitative care ne indreapta catre boala.
17.10 – 17.20: Pauza
17.20 – 18.00: Programele biologice speciale care sunt declansate de un soc emotional asociat cu pierderea bunurilor / teritoriilor.
* Programul workshop-ului poate suferi modificari usoare, in functie de problemele pe care doresc sa le aprofundeze si discute participantii.

Cui se adreseaza Noua Medicina Germanica?

Noua Medicina Germanica se adreseaza oamenilor care sunt inca sanatosi, dar nu sunt constienti ca stilul de viata (si aici este vorba in primul rand despre modul de gandire si de comportament) ii poate imbolnavi in orice clipa.
NMG poate fi vazut ca fiind un instrument profilactic. Este mai usor sa previi decat sa repari sau sa vindeci. Acest lucru insa nu este limitativ, deoarece NMG a venit in primul rand catre oameni ca o metoda de vindecare a bolii prin constientizare.

Este un workshop interactiv, in care participantii primesc fise de lucru, sunt implicati direct in procesul de invatare.
Este un workshop foarte bogat in informatii noi. De fapt, este un curs de invatare transformat in workshop, deoarece implicarea participantilor are rezultate mult mai bune decat simpla receptare a informatiilor.

Ce primesti?

Cei care participa beneficiaza de:
• suport de curs care contine si coli albe pentru a-si nota informatiile importante;
• fisa de lucru;
• material in format electronic;
• pix;
• coffee break;
• consiliere gratuita intr-o problema punctuala (maxim 20 minute).
Se organizeaza tombola si, in functie de numarul de participanti, se ofera unul sau doua premii (carti).

Costul de participare:

400 de lei/persoana pentru un modul
700 de lei/persoana pentru ambele module

Reduceri

Persoanele care se inscriu si achita un avans in valoare de 50 de lei pana in 5 iunie platesc 300 de lei/persoana pentru participarea la un modul si 550 de lei/persoana pentru participarea la ambele module.
Elevii, studentii si pensionarii platesc 250 de lei/persoana pentru participarea la un modul si 450 de lei/persoana pentru participarea la ambele module.

Inscrieri

Pentru Bucuresti 17-18 iunie 2017 CLICK AICI

Pentru Oradea CLICK AICI

Pentru Galati CLICK AICI

Pentru Zalau CLICK AICI

Pentru Cluj CLICK AICI

Ce spune Mihaela Alexandru: 

„Pentru mine acest workshop Noua Medicina Germanica a insemnat mai mult decat informatie: a insemnat calea spre a sti cum sa traiesc frumos si sanatos, eu si cei dragi mie.”

De foarte multe ori mi-am pus intrebarea: care ar fi motivul pentru care oamenii ar trebui sa participe la un atelier de NMG?

Raspunsul a aparut atunci cand mi-am amintit de ce am mers eu prima oara la un astfel de atelier.

Si mi-am dat seama ca experienta a fost oarecum similara cu cea de la cursurile de inot, asa ca voi depana incet amintirea acelor cursuri de inot.

In 2008 am fost in vacanta in Croatia. Eram patru in total, iar dintre toti patru eram singura care nu stia sa inoate, ba, mai mult, imi era si foarte frica de apa adanca.

Rezultatul? In timp ce ceilalti se balaceau fericiti pe langa barca … (ca sa citesti mai departe fa CLICK pe link) De ce sa inveti NMG?

Despre NMG

Povestea Noii Medicini Germanice incepe in 1978, pe 18 august, cand dr. Ryke Geerd Hamer a primit vestea socanta ca fiul sau a fost impuscat. Hamer era in acel moment internist in clinica oncologica a Universitatii din Munchen, Germania. Dirk Hamer – fiul dr. Hamer – a fost in coma pana in decembrie 1978, cand a murit. Cateva luni mai tarziu, dr. Hamer este diagnosticat cu cancer testicular.

Nefiind niciodata bolnav pana atunci, neavand in familie cazuri asemanatoare (astfel excluzandu-se posibilitatea „mostenirii ereditare”), dr. Hamer a suspectat ca boala sa ar putea avea legatura cu moartea lui Dirk. Astfel ca a inceput sa discute cu pacientii sai si a aflat ca toti cei cu care discutase trecusera inainte sa se imbolnaveasca, la fel ca si el, printr-o experienta traumatizanta.

Studiile de pana atunci luau in calcul legatura dintre experientele traumatizante si imbolnavire, dar aceste studii nu specificau cauza exacta a imbolnavirii.

Ceea ce i-a atras atentia dr. Hamer … (ca sa citesti mai departe fa CLICK pe link) NOUA MEDICINA GERMANICA

Comentariul tau