was successfully added to your cart.

Încrederea, primul pas spre prosperitate

 

Prosperitatea este un set de valori, idealuri, stări, atitudini care au la bază încrederea rezultată din practică, din experiență repetată.

Surprinzător, piatra de temelie spre prosperitate este o stare. Și anume încrederea.

Cum facem să ajungem la încredere?

Sumar:

Cum facem să ajungem la încredere? și Cum încrederea duce la prosperitate?

  1. Experiența repetată îți aduce încredere și te conduce către o anumită înțelepciune
  2. Prosperitatea ține mai de grabă de atitudine. Este un mindset, un nivel de conștiință
  3. Atitudinea congruentă este susținută de experiența repetată
  4. Adaugă intenție pentru o atitudine congruentă
  5. Când radiezi încredere și împărtășești înțelepciune, contribui la crearea prosperității personale și colective

Trecem la lucruri serioase :). Toată lumea își dorește prosperitate …

 

Încrederea, primul pas spre prosperitate

Prosperitatea este un drum lung, pe cât de provocator, pe atât de suculent și seducător. Este încântător pentru persoana în care te transformă, pentru ceea ce devii.

Surprinzător, piatra de temelie spre prosperitate este o stare. Și anume încrederea. Încrederea, primul pas spre prosperitate, este un dar prețios care, se pare, pentru mulți dintre noi stă adânc îngropat în străfundurile ființei nostre. Acest lucru reprezintă atât o veste proastă cât și una bună …

Vestea proastă: este o resursă de care nu beneficiem, fiind neexploată, inconștientă

Vestea bună: este deja în noi …

OK! Dar,

Cum facem să ajungem la încredere?

Experiența repetată îți aduce încredere și te conduce către o anumită înțelepciune

Am o îndelungă practică șamanică, dar dincolo de ceea ce am învățat la curs, a fost experiența de viață și lucrul necontenit cu mine. Mi-a ajutat enorm ceea ce am învățat pentru că mi-a deschis ochii. Dar fără munca personală, fără acel trial & error cum spun americanii, toate s-ar fi dus pe apa Sâmbetei. Practica, repetiția, experiența este cea care ne formează de fapt! Experiența repetată îți aduce încredere și te conduce către o anumită înțelepciune.

Hai să ne înțelegem ce poate să facă un curs/seminar/prelegere cu oricare dintre noi. Este o expunere de idei, împărtășirea unei experiențe a celor care vorbesc atunci … sau, cel puțin așa ar trebui să fie 🙂 !

 

Prosperitatea ține mai de grabă de atitudine. Este un mindset, un nivel de conștiință

Chiar și scrierea unei cărți, de orice natură ar fi ea, tot asta se rezumă: experiența unei persoane pe care o împărtășește celorlalți. Este absolut minunat și, după mine, este esența existenței umane: ai ajuns la un anumit nivel de înțelegere și dai mai departe ceea ce ai asimilat, împărtășești.

Care este scopul? Celor care „vin după tine” le scutești timp prețios, îi hrănești la nivel mental, contribui din locul în care excelezi. Dar nu acesta este scopul ci doar mijlocul prin care se creează prosperitatea. Iar aici nu mă refer strict la bani. Mult mai atractiv mi se pare, starea de bine, de încredere, de entuziasm, de vitalitate și bucurie care se creează. Ți se oferă o „rețetă”, ți se arată niște pași, cei pe care cel care împărtășește, i-a urmat. Vezi că „se poate”. „Alții înaintea mea au reușit! Așadar, pot și eu!” Sunt resursele din care poți crea tot ceea ce dorești, inclusiv bani. Așadar, prosperitatea ține mai de grabă de un mindset, de un nivel de conștiință.

 

Atitudinea congruentă este susținută de experiența repetată

De multe ori, ceea ce admirăm mai întâi la o persoană, nu este ceea ce ne spune, ci atitudinea ei congruentă, ceea ce ne transmite dincolo de cuvinte, cât este de autentică, uneori chiar înainte să deschidă gura. Simpla ei prezență a reușit să capteze atenția. Apoi ne-am „hrănit” din înțelepciunea pe care o avea de oferit.

Toate bune și frumoase, dar, există un mare DAAAR …

Revin la partea cu experiența… Dacă doar te mulțumești să îi asculți pe alții și să nu aplici nimic, … experiența ta este 0 (zero)! Chiar și când vrei să arăți altora că „știi” doar pentru că „ai auzit tu pe X”, povestea ta este neverosimilă, neconsolidată în spate de experiența directă legată de ceea ce spui.

Lipsește participarea corpului tău. Ești incongruent(ă), adică, este o nepotrivire între ceea ce spui din gură și ceea ce corpul tău arată. Iar chestia asta este atât de evidentă pentru ceilalți … Doar tu rămâi să te minți că nu se vede. Dacă stau să mă gândesc, îi subestimezi … asta ca să nu spun altfel 🙂

De ce așa? Pentru că ceea ce transmiți tu de fapt este atitudinea și starea în primul rând, care deschide/închide atenția auditorului. Apoi vine și conținutul de idei. Iar, fără experiență, starea ta este de indoială, atitudinea este confuză, „vorbești din cărți”. Lipsește participarea corpului tău, cablat să conțină adevarul (citește articolul „Corpul uman este cablat să conțină adevarul”). Nu există acel nerv, zvâc, trăire autentică menite să îți susțină afirmațiile.

 

Adaugă intenție pentru o atitudine congruentă

Așadar, autenticitatea, congruența se crează prin muncă personală, acel trial & error, experiența pe care o dobândești tu când aplici cele învățate în mod repetat și să-ți dai voie să și greșești. Greșelile sunt cei mai mari învățători. Ele îți arată punctele slabe pentru ca să cauți mai adânc, să persiști cu perseverență în intenția ta, să te consulți, apoi să revii și să corectezi. Găsești soluții noi, alte variante, îmbunătățești. Devii mai înțele(a)pt(ă).

Intenția din spatele căutărilor tale să fie una care vizează un bine colectiv, mai înalt decât interesele personale. Doar așa, ceea ce ai de oferit și dorești să transmiți mai departe, reprezintă o contribuție prețioasă atât pentru tine, cât și pentru ceilalți. Starea pe care o degaji este congruentă iar conținutul de idei este este autentic și valoros. Pentru că devii capabil nu doar să oferi la rândul tău o „rețetă”, ci, cunoști și erorile pe care le-ai făcut. Astfel, ceilalți câștigă timp prețios fiind avertizați de ceea ce nu funcționează iar tu câștigi încrederea lor pentru că “știi despre ce vorbești”.

 

Cum încrederea duce la prosperitate?

Când radiezi încredere și împărtășești înțelepciune, contribui la crearea prosperității personale și colective

În aceste condiții, încrederea în tine se consolidează enorm. Atitudinea ta devine din ce în ce mai congruentă, mai stabilă. Ești mulțumit(ă) de prestația ta, indiferent de domeniul de aplicare. Toată ființa ta înflorește. Devii mai curajo(a)să. Îndrăznești mai mult. Ți-ai înfrânt temerile, ezitările. Te bucuri de tine și apreciezi abilitățile pe care le-ai dezvoltat. Ți-ai extins zona de expertiză. Devii un lider pentru ceilalți, un model.

Astfel, găsești oamenii cu care rezonezi, care au aceleași valori și idealuri ca și tine. Pentru că radiezi încredere, le captezi atenția și sunt gata să primească înțelepciunea pe care o ai de oferit. Contribui prin valoarea pe care o aduci. Creezi prosperitate atât pentru tine cât și pentru ceilalți. Inspiri și devii din ce în ce mai inspirat(ă)!

Cum spuneam, prosperitatea este un set de valori, idealuri, stări, atitudini care au la bază încrederea rezultată din practică, din experiență repetată.

CITEȘTE continuarea articolul, Corpul uman este construit să conțină ADEVĂRUL ca să înțelegi importanța atitudinii congruente ca expresie a încrederii în sine.

! CLICK pe poză pentru DETALII !

Crede în puterea ta de a-ți vindeca Viața! AngelixFIRE saman vizonar

! CLICK pe poză pentru DETALII !

Consultă calendarul de evenimente ca să vezi când poți să-ți descoperi și consolidezi  încrederea în tine 🙂 .

Dacă îți place ce scriu și dorești să primești noutăți despre șamanism, articole și anunțuri despre evenimente, abonează-te AICI la Newsletter @ Anda Ciobanu și adaugă adresa angelixfire@andaciobanu.ro la contactele din căsuța ta de email.

PS. Lasă-mi un comentariu! Sunt foarte curioasă cum ai rezonat cu ceea ce am scris, cât ți-a folosit.

De asemenea, te invit să dai LIKE la paginile de Facebook de mai jos, unde postez lucruri foarte interesante din domenii conexe care te ajută să-ți lărgești înțelegerea și să te adaptezi mai ușor lumii în care trăiești.

       

Comentariul tau
Multumesc pentru 'Imi place' si 'Distribuie'
Anda Ciobanu

About Anda Ciobanu

Saman: vizionar, vindecator, indrumator spiritual. Observator, un cautator, un explorator, un pionier. In 2008, am raspuns unei chemari irezistibile a sufletului meu de a face ceva aparte in primul rand pentru mine, dar si pentru oamenii din tara mea. Ceva care sa schimbe fata lucrurilor! Am devenit expert in medicina samanica si medicina energetica de traditie incasa si Ofer: - sesiuni de vindecare samanica - curs complet de samanism "Roata Medicinei - vindecare samanica in 4 pasi" - curs de intoducere in samanism "Valorile noilor timpuri - Munay-ki" - calatorii initiatice samanice "Calatoria eroului dintr-o perspectiva samanica"

Urmareste in Email
Facebook