was successfully added to your cart.

Echinocțiul de primăvară

Pe 20 martie 2017 ajungem la momentul echinocțiului de primăvară, când Soarele traversează Ecuatorul, trecând din emisfera australă (sudică) a sferei cereşti în cea boreală (nordică).

Din punct de vedere astonomic, momentul marchează egalitatea dintre zi și noapte. După acest reper, ziua va începe să crească iar noaptea să scadă, până pe 21 iunie când va fi Soarele la apogeu și vom sărbători cea mai lungă zi în emisfera nordică.

Semnificația spirituală a echinocțiului

Din punct de vedere spiritual, vorbim de echilibrul dintre umbră și lumină. Umbra, înțeleasă ca tot ceea ce am “dat la spate”, la ce am renunțat, tot ceea ce am reprimat; Lumina fiind suma darurilor latente în fiecare dintre noi, talentele, măiestria și pasiunile pe care le avem.

Echinocțiu anunță că lumina din noi începe să crească, ne anunță că a venit momentul să începem să plantăm florile bucuriei în grădina sufletului nostru. Dacă, de la echinocțiu de toamnă, până acum, la cel de primăvară, am tot curățat ogorul interior de toate “buruienile, gunoaiele, resturile” recoltelor anterioare, de acum începem să ridicăm fruntea și să ne bucurăm de tot ceea ce ne oferă Soarele, lumina, divinul.

Perioada dintre cele 2 echinocții, ne-a scos la iveală toate îndoielile, toate fricile, tot ce nu am putut “digera”. Ne-a adus tensiuni, frământări, certuri, rupturi, reașezări … Am făcut curat … Și tot curățind, parcă am uitat să ne bucurîm de viață, am uitat să trăim … Și parcă mai mult decât oricând, acum, în al doisprezecelea ceas, toată această spuză, iese și mai mult la iveală …

Este o ocazie de a ne bucura … În urma acestui tăvălug care ne-a stors de vlagă, rămâne curat … O pagină nouă, imaculată se așterne înaintea noastră, pentru a scrie o nouă poveste despre noi înșine. Ar fi de dorit să o scriem conștienți … Am tras concluziile unde ne-au dus aceste resentimente, cât ne-au consumat … Ne-am văzut neputințele, am identificat ce ancore ne-au țintuit în relațiile toxice. Le-am eliberat, le-am dat drumul să curgă odată cu zăpada topită, cu ploaia rece …

O nouă poveste începe să se înfiripe plăpând …

Cum spuneam, de acum ridicăm fruntea și privim catre înainte, cu entuziam, cu încredere și începem să ne îngrijim de a pune florile în grădina sufletului. Natura a înmugurit, au apărut ghioceii … albi și imaculați … ca noua poveste care începe să se înfiripe plăpând …

√ Ce ne-am dori să punem în valoare acum din tot tezaurul pe care îl păstrăm în noi?
Ce calități, ce abilități ne-am dori să le exersăm mai mult? În ce domeniu al vieții noastre manifestăm cu grație măiestrie?
De ce fel de oameni ne-am dori să ne înconjurăm? Ce avem de dăruit? Ce ne dorim să primim? Unde simțim vibrația iubirii revărsându-se penste noi?
Unde am vrea să ne arătam? Ce ne cheamă? Unde strălucim? Ce ne umple de bucuria copilărească? Făcând CE uităm de noi, timpul încetează să ne mai devoreze?

Este vremea de plantat aceste semințe … În vară culegem roadele și pregătim ogorul în mod diferit decât am făcut-o până acum … Pentru că ceea ce vom crește în această perioadă vine din adâncul ființei noastre, retrezite la adevăratul său potențial … Facem un salt cunatic în conțtiință spre o treaptă mai înaltă de înțelepciune, iubire și adevăr (cel din noi) …

Să ne fie de un real folos! Așa să ne ajute Dumnezeu!
sursa foto adevărul.ro.

       

Comentariul tau
Multumesc pentru 'Imi place' si 'Distribuie'
Anda Ciobanu

About Anda Ciobanu

Saman: vizionar, vindecator, indrumator spiritual. Observator, un cautator, un explorator, un pionier. In 2008, am raspuns unei chemari irezistibile a sufletului meu de a face ceva aparte in primul rand pentru mine, dar si pentru oamenii din tara mea. Ceva care sa schimbe fata lucrurilor! Am devenit expert in medicina samanica si medicina energetica de traditie incasa si Ofer: - sesiuni de vindecare samanica - curs complet de samanism "Roata Medicinei - vindecare samanica in 4 pasi" - curs de intoducere in samanism "Valorile noilor timpuri - Munay-ki" - calatorii initiatice samanice "Calatoria eroului dintr-o perspectiva samanica"

Urmareste in Email
Facebook