was successfully added to your cart.

Copacul, simbol al Vieții

 

Există o asemănare foarte mare între tine și copac, între pădure și comunitatea în care trăiești. Este important să observi această legătură, să înțelegi că nu ești sparat de mediul în care tăiești ci că tu faci parte din el și că servindu-l, te servește … Cu fiecare copac care se taie, ți se mai slăbește puțin câte puțin conexiunea cu divinitatea …

Acest articol are 2 părți. Prima este „Copacul, simbol al Vieții” , cea de-a doua este „Planul secret de distrugere a pădurilor, forma subtilă de eradicare a umanității”

A. Copacul, simbol al Vieții

a1. Copacul este un simbol puternic: copacul Vieții

a2. Se umblă la simboluri

B. Dimensiunea materială: împământarea

Copacul este o antenă: recepționează și emite informații

C. Dimensiunea spirituală: cooperarea

c1. Copac dirijor

c2. Pădurea, tărâmul vieții

c3. Pădurea, popor de ființe ca și tine, omule!

c4. Pădurea ne oferă un exemplu de a trăi într-o comunitate armonioasă

A. Copacul, simbol al Vieții

 

Asistăm de ceva vreme, mai mult sau mai puțin conștienți, la un fenomen secret de distrugere: planul secret de distrugere a pădurilor. Nu doar în România, ci la nivel global. Este atacată jungla amazoniană, plămânul Terrei. Dispar ecosisteme întregi. Biodiversitatea este distrusă. Dispar arbori sacri, temple de vindecare. Dispar secerate păduri întregi, codrii milenari. În urma lor rămâne un pământ pustiit, pradă ușoară în calea stihiilor naturii. Ca și când nu ar fi fost de ajuns, sunt vânați inclusiv copacii ce străjuiesc bulevardele orașelor …

Îmi vine greu să cred că se urmărește să se creeze mai mult loc sub soare … Vorba răposatului domn Pruteanu: „Pentru toată lumea este un loc sub soare, dar, ce te faci că toți vor la umbră?” …

Ce se ascunde de fapt în spatele acestui fapt? Dincolo de interese materiale, de lăcomie și iubire de arginți, este ceva cu mult mai mare … Pe principul „după mine potopul”, pe tăcute, pe furiș, fără să băgăm de seamă, se întâmplă deja alterarea și distrugerea unei planete: cea pe care locuim, cea pe care cu toții o împărțim …

înapoi la index

a1. Copacul este un simbol puternic: copacul Vieții

Ceea ce face un copac este să își înfigă rădăcini cât mai adânc în pământ, să (se) ancoreze pentru ca să poată susține trunchiul și toată coroana, să se poată dezvolta, pe cât posibil, spre potențialul său maxim. Este un simbol puternic: Copacul Vieții.

Pădurea reprezintă o sumă de copaci, de indivizi, adică este o comunitate. Ori, o comunitate în care fiecare individ își cunoaște rolul și rostul, este o comunitate puternică, stabilă, autosustenabilă, pentru că fiecare contribuie la bunul mers al societății din locul și manifestând calitățile în care excelează. O astfel de societate este mult mai greu de zduncinat, metaforic vorbind, este de neclintit. Cu alte cuvinte, nu o poți manipula, este de sine stătătoare, nu admite compromisuri, își apără dreptul la viață.

înapoi la index

a2. Se umblă la simboluri

Creierul uman nu face distincție între simbolic și real. Am să te rog să NU îți imaginezi un iepure mare alb cu un morcov roșu în mână … 🙂 … Ce vezi?

Tăierea pădurilor vizează dezrădăcinarea oamenilor, pierderea tradițiilor, ștergerea identității, întinse zone devastate, schimbări climatice dure.

Dar, să mă explic.

înapoi la index

B. Dimensiunea materială: împământarea

 

Copacul este o antenă: recepționează și emite informații

Din alt punct de vedere, copacul este o antenă, la nivel simbolic, legătura dintre cer și pământ.

Este în egală măsură un receptor și un emițător:

  • recepționează și ancorează 24/24 și 7/7 energie și informație cosmică pe care o face disponibilă apoi Pământului. Este „acordat” pe o anumită frecvență, adică filtreză o anumită infor-energie.
  • este și emițător: trimite înapoi către Univers feedback-ul, răspunsul Mamei Pământ, emite pe o anumită lungime de undă.

Energia și informația cosmică o amestecă cu cea terestră, o procesează conform ADN-ului specific (frecvența specifică), o „digeră” ca să o racordeze la frecvența Pământului, o integrează în toate structurile sale, pentru ca apoi să o difuzeze, atât către Pământ cât și înapoi Universului, ca răspuns al Pământului la semnalele sale. Copacul este într-un permanent dialog între cer și Pământ.

Copacul împământează și fixează energia și informația cosmică. Ceea ce face un copac se aseamănă cu ceea ce se petrece la nivelul sistemului digestiv. Preia și prelucrează infor-energie din cosmos, o amestecă cu energia și informația terestră, o procesează și o translatează la frecvențele terestre. Adică „digeră” infor-energia cosmică pentru ca să poată fi folosită atât la nivelul solului, cât și în apă și aer; la nivelul solului prin frunzele, florile, fructele, inclusiv materialul lemnos care, într-o formă sau alta se întorc înapoi în pământ; la nivelul apei prin schimbul de nutrienți dizolvați în apă și prin transpirație; la nivelul aerului prin schimbul de gaze care are loc.

Dar aceste procese sunt doar la nivelul fizic, material. Mai există și dimensiune spirituală a acestei conexiuni.

înapoi la index

C. Dimensiunea spirituală: cooperarea

 

c1. Copac dirijor

Copacii se armonizează cu ciclurile cosmice. Și cu ajutorul copacilor, Pământul participă la a-și menține ritmurile universului. Ca un dirijor care-și conduce orchestra, citește partitura și își îndrumă orchestra să cânte. „Partitura” este conștiința divină care curge continuu.

În jurul și în interiorul unui copac se dezvoltă o întreagă comunitate simbiotică, bazată pe cooperare și colaborare. Oferă protecție, hrană, adăpost. Primește îngrijire, apărare, hrană. Susține și este susținut.

înapoi la index

c2. Pădurea, tărâmul vieții

Dacă lărgim puțin perspectiva, observăm conexiunea între copaci. Rădăcinile și coroanele lor, uneori și trunchiurile lor, ajung să se interpătrundă, formând un adevărat scut protector pe sub talpile noastre, fixând solul, pe deaspura noastră, filtrând la cote rezonabile lumina și căldura soarelui. Practic, în acest strat, situat între rădăcinile și coroanele copacilor, se dezvoltă viață: tărâmul vieții.

înapoi la index

c3. Pădurea, popor de ființe ca și tine, omule!

Când privești coasta împădurită a unui deal sau munte, poți distinge cu ușurință diferitele specii care conviețuiesc armonios, colaborând și fiecare contribuind specific pentru menținerea unui ecosistem. Dacă privești fiecare copac ca pe o entitate aparte, ca pe un spirit întrupat în acea formă, înțelegi că pădurea este de fapt o familie, un popor de ființe asemenea ție, omule.

Fiecare copac alege să „cristalizeze” o anumită frecvență, o anumită conștiință. Ce îți inspiră când privești un stejar? Dar un salcâm? Dar un brad? Dar un sequioa? Așa a apărut zodiacl arborilor … Așadar, fiecare membru al comunității conține bucățica lui de înțelepciune, povestea lui și rațiunea sa de a trăi: aceea de a contribui într-un mod specific către comunitatea din care face parte. Fiecare membru condensează o cuantă de informație cosmică și o înmagazinează pentru a o poate face disponibilă în anumite circumstanțe. Este precum o albină dintr-un stup sau o furnică în furnicar: împreună, toți membrii unei astfel de comunități colaborează pentru un bine comun.

înapoi la index

c4. Pădurea ne oferă un exemplu de a trăi într-o comunitate armonioasă

Ce vreau să spun cu toate acestea? Că pădurea ne oferă nouă, oamenilor moderni, un exemplu de a trăi într-o comunitate armonioasă. Că fiecare membru al comunității este valoros și important prin potențialul pe care îl reprezintă, prin participarea și contribuția sa la comunitate. Colaborarea armonioasă creează și susține viața abundentă, în toate formele și aspectele, laturi ale unei vieți împlinite, trăite cu sens.

înapoi la index

CITEȘTE continuarea acestui articol, care este „Planul secret de distrugere a pădurilor, forma subtilă de eradicare a umanității”

 

Consultă calendarul de evenimente ca să vezi când ni te poți alătura și tu 🙂

 

Copacul, simbol al Vieții

Abonează-te AICI la Newsletter @ Anda Ciobanu și adaugă adresa angelixfire@andaciobanu.ro la contactele din căsuța ta de email dacă îți place ce scriu și dorești să primești noutăți despre șamanism, articole și evenimente.

PS. Lasă-mi un comentariu! Sunt foarte curioasă cum ai rezonat cu ceea ce am scris, cât ți-a folosit.

De asemenea, te invit să dai LIKE la paginile de Facebook de mai jos, unde postez lucruri foarte interesante din domenii conexe care te ajută să-ți lărgești înțelegerea și să te adaptezi mai ușor lumii în care trăiești.

       

Comentariul tau
Multumesc pentru 'Imi place' si 'Distribuie'
Anda Ciobanu

About Anda Ciobanu

Saman: vizionar, vindecator, indrumator spiritual. Observator, un cautator, un explorator, un pionier. In 2008, am raspuns unei chemari irezistibile a sufletului meu de a face ceva aparte in primul rand pentru mine, dar si pentru oamenii din tara mea. Ceva care sa schimbe fata lucrurilor! Am devenit expert in medicina samanica si medicina energetica de traditie incasa si Ofer: - sesiuni de vindecare samanica - curs complet de samanism "Roata Medicinei - vindecare samanica in 4 pasi" - curs de intoducere in samanism "Valorile noilor timpuri - Munay-ki" - calatorii initiatice samanice "Calatoria eroului dintr-o perspectiva samanica"

Urmareste in Email
Facebook