Iubește nemăsurat! Iubește-te pe tine! Iubește-i pe toți!

N-ai să pierzi niciodată!

Fiecare înfrângere te aduce mai aproape de cea mai răsunătoare victorie

 

Când renunțăm la valorile alese

angelixfire-renunt-la-valorile-alese-275x400

  • Generozitate
  • Moderație
  • Compasiune
  • Integritate
  • Adevăr

Când uităm de scopul existenței noastre (asimilarea și manifestarea valorilor), renunțăm de fapt la valorile pe care ni le-am ales și experimentăm căderea liberă in gol … Cu alte cuvinte, ne-am desprins de cablul tirolianei (În Valorile noilor timpuri, valori alese făceam o asemănare interesantă …).

Uităm că am venit să fim iubirea. În schimb, experimentăm ură, mâhnire, respingere. Ajungem să ne izolăm și odată cu izolarea, îl alungam și pe Dumnezeu din inima noastră … Ne simțim separați de El, uitați „de lume”.

Generozitate

angelixfire-renunt-la-valorile-alese-generozitate-500x373
Uităm că am ales generozitatea și în loc să oferim din ceea ce ne prisosește, din prea-plinul nostru, stocăm. Când acumulăm fără discernamânt, din teama că „nu avem destul” sau că „vom avea nevoi cândva”, viața și casa noastră începe să arate ca un hangar ticsit, plin de lucruri vechi și inutile. Corpul noastru se transformă în depozit de toxine, reziduuri emotionale, creează tumori …

 

Moderațieangelixfire-renunt-la-valorile-alese-stochez-451x300


Trăim deseori cu senzația că „nu este destul”. Auzim tot mai des că „resursele sunt limitate”. Ne temem pentru ziua de mâine și luăm deseori mult mai mult decât avem nevoie. Adunăm orice … Creăm dezechilibre. Astfel uităm de moderație … Ne pierdem credința în Dumnezeu cel bun, care își ocrotește cu multă iubire toți copiii. Îl percepem ca pe propiile noastre proiecții. Îl percepem vindicativ, care se grăbește să pedepsească cea mai firavă greșeală … Uităm că trăim într-un univers abundent, care este “destul” pentru toți, în care fiecare ființă își găsește locul și rostul …

Compasiune

angelixfire-renunt-la-valorile-alese-desensibilizare-449x300Ideea că „nu avem destul” ne împietrește inima și ne desensibilizează de la nevoile celorlalți sau chiar de la ale noastre … Astfel uităm de compasiune. Gregg Braden a întrebat un călugăr dintr-un templu tibetan „Care este forța care creează Universul?”. Raspunsul calugarului l-a uimit profund: „Compasiunea” …

 

angelixfire-valorile-alese-compasiune-1199x488

Compasiunea îți dă puterea de a te înțelege pe tine însuți/însăți, cu rostul tău, cu capacitățile tale. Înțelegi “călătoria” la care te-ai angajat în viață, ce ți-ai asumat, cu greutățile și reușitele care decurg. Observi „drumul” dar și pe „călător”. Înțelegi provocarea, încercările și evaluezi complet diferit rezultatele … În acest fel, dobândești respectul și manifești compasiune și pentru ceilalți parteneri de drum. Fiecare dintre noi ne aflăm în propriul nostru drum spre desăvârșire …

Integritate

Uangelixfire-valorile-alese-contribuimităm că am venit ca să fim fericiți. În schimb am ales ca să luptăm pentru „dreptate”. Vânăm astfel greșelile și pedepsim … Când, de fapt, am putea să observăm, să încurajăm și să admirăm calitățile… (Ne) Judecăm aspru în loc să ascultăm, să înțelegem, să mângâiem și să colaborăm. Să contribuim.

angelixfire-valorile-alese-vinovat

 

Inconștient devenim complici pentru o lume agresivă, ce caută vinovați și creează victime. Salvatorul este un agresor cu mască: se face că oferă “ceva” pentru a-și atinge un scop nedezvăluit. Sub amenințarea terorii, șantajul dă naștere compromisului, care devine monedă de schimb. Astfel am uitat și de integritate.

Adevăr

angelixfire-renunt-la-valorile-alese-ma-ascundNe ascundem adevăratele sentimente. Aproape că ne este rușine de noi și de ceilalți. Bravăm. Ceea ce simțim este complet diferit de ceea ce gândim, de felul în care acționăm. Alegem frica în locul iubirii. Astfel am abdicat și de la adevăr.

Timpurile de acum ne cer imperativ să redevenim autentici, să restabilim echilibrul și să ne reamintim pentru ce suntem aici … Ne naștem din iubire. Suntem iubire. Am venit să naștem iubire și să manifestăm iubire.

Există soluție? Oare în ce constă? Cum pot să fiu Iubire?

Continuă-ți călătoria, mai fă un pas ca să te întâlnești cu  Ritualurile Iubirii Munay-ki!

       

Comentariul tau